Кои се вообичаените сценарија за примена на пластична ткаенина обложена со ПВЦ?

Пластичната ткаенина обложена со ПВЦ е всушност винил полимер, а нејзиниот материјал е аморфен материјал. ПВЦ материјали често се додаваат во вистинската употреба на стабилизатори, лубриканти, помошни средства за обработка, бои, средства за удар и други адитиви. Има незапаливост, висока јачина, отпорност на климатски промени и одлична геометриска стабилност. ПВЦ има силна отпорност на оксиданти, редуцирачки агенси и силни киселини. Сепак, може да се кородира од концентрирани оксидирачки киселини како што се концентрирана сулфурна киселина, концентрирана азотна киселина и не е погодна за контакт со ароматични јаглеводороди и хлорирани јаглеводороди.

Пластичната ткаенина обложена со ПВЦ има одлична отпорност на мувла, очигледна водоотпорност, повеќе водоотпорна од другото платно, добра ниска мекост и мекост, висока јачина, силна напнатост, релативно лесна и така натаму;


Пластичната ткаенина обложена со ПВЦ е обложена со ПВЦ лепак на платното празно, така што нејзината маса е помазна и водоотпорните перформанси се 100%. Широко се користи во автомобилски настрешници, покривки за воз, покривки за бродови, покривки за товарни дворови на отворено, индустриски и земјоделски полиња итн. Се користи во фабрика за стакло, фабрика за дрво, фабрика за ѓубрива, фабрика за челични конструкции, фабрика за механички хардвер, фабрика за добиточна храна, складирање жито, фабрика за контејнери, рафинерија за нафта, фабрика за пакување, фабрика за производи за хартија, фабрика за климатизација, логистичка компанија, фабрика за руда, флота, железница, превоз, фарма за свињи и така натаму.


Време на објавување: 2023-10-07 04:26:03
+8613429408150